2023-09-30
雖然開返關,但仲未夾到時間去旅行,又好掛住台灣的味道,所以上星期就同老公去食老媽拌麵。我哋係平日中午去食,人流都唔算太多,午餐都幾抵食,有前菜,主菜,仲包指定飲品。前菜有兩舊豆腐,味道真係估佢唔到咁好味,車厘茄連埋個汁都好好味。午餐叫咗個「麻醬手撕雞肉燥飯」,肉燥飯係台灣必食,麻醬手撕雞我最鍾意係夾埋啲蘿蔔絲,青瓜絲一齊食,好 fresh 的感覺。另一款主菜就叫咗「話梅酸汁豬手飯」,豬手超級入味又夠「淋」,冇牙都食到!另外午餐都可以加錢叫小食,我哋叫咗「烤台灣香腸」,呢款係台灣菜必食,記住夾埋蒜片一齊食。另一款小食叫咗「豆乳香香雞」,個豆乳其實係個醬汁,熱辣辣上枱,香香雞脆卜卜超正。飲品老公叫咗「柚子蜜綠茶」,好潤喉。我就加錢轉咗「鳳梨茉莉鮮果茶」,酸酸地好開胃。餐廳環境乾淨又舒適。附上午餐餐牌,午餐都有好多選擇。總結:好有台灣的味道,仲有好多樣嘢想試,下次帶埋仔女可以食多啲。
飲品老公叫咗「柚子蜜綠茶」,好潤喉。
我就加錢轉咗「鳳梨茉莉鮮果茶」,酸酸地好開胃。
餐廳環境乾淨又舒適。
附上午餐餐牌,午餐都有好多選擇。