2020-12-27
咁啱 lunch time諗緊食咩好既時候行過間鋪面細細,裝修簡約,但係好colorful既舖頭鋪面有寫係尼泊爾菜但係黐住張 poster有餃子賣,一 時load唔到有咩聯繫大腦直覺話我知,睇落大伏既野都係非試不可結果一啲都唔伏,仲要好好食!先睇 Menu其實佢所有野我都想試,但肚就得一個,唯有問下老闆娘到底啲餃點分,有圓,又有係長既,然後有蒸有煎,仲有雞有豬問咁多,好彩老闆娘人好好,都介紹左我食雞蒸餃,係佢哋自己包,同豬餃比較,雞會juicy d然後加多杯hot masala tea 增強抵抗力買完坐定定等食,大概10分鐘我等緊嘅時候都枕住有人黎買外賣然後轉頭嚟攞小店得兩個人,係要俾啲耐性人地整心急既人,係食唔到好野;趕時間就打電話嚟嗌外賣或者去食其他麻麻地先黎個masala tea,香料味好足,一啲都無偷工減料影唔到啲煙,但真係熱到blublublu,所以我放涼左半個鐘先飲😂但就算放涼左都仲係好香,我覺得啲香料味更加出黎戲肉既蒸雞肉餃子,我揀咗唔辣嘅芝麻花生醬其實我本身係好擔心,因為我平時食餃一定要加醋,係好多醋,今日無醋怕唔好食先黎一啖淨餃,係幾juicy佢唔係灌湯小籠包,一爛皮
行過間鋪面細細,裝修簡約,但係好colorful既舖頭
鋪面有寫係尼泊爾菜
大腦直覺話我知,睇落大伏既野都係非試不可
結果一啲都唔伏,仲要好好食!
先睇 Menu
然後加多杯hot masala tea 增強抵抗力
買完坐定定等食,大概10分鐘
我等緊嘅時候都枕住有人黎買外賣然後轉頭嚟攞
小店得兩個人,係要俾啲耐性人地整
先黎個masala tea,香料味好足,一啲都無偷工減料
黎戲肉既蒸雞肉餃子,我揀咗唔辣嘅芝麻花生醬
先黎一啖淨餃,係幾juicy
佢唔係灌湯小籠包,一爛皮就無曬汁既juicy ,佢係啲肉流出既juicy
味道清甜唔肥膩,加上係蒸,真係可以食到好多好多粒
個芝麻花生醬,好出奇地好夾,都出奇地夠量,好似好少,但都夠點曬成份餃
我已經決定好下次要試豬餃同波波!你呢?
P.S. me 最鍾意係佢個碟,係用葉整
問咗老闆娘,原來佢哋喺尼泊爾住嘅時候,佢哋條村就係整呢啲碟,所以翻香港既時候攞左啲翻黎,但而家無飛機飛尼泊爾同香港,所以無貨😟
所以呢啲碟都係限量版喔!