2021-12-14 111 views
有日同朋友食完晚餐未有飽意,我地就行左去大角咀去試呢間bookmark已久嘅甜品店😍🌟芒果丸子香蕉木船配乳酪雪糕🥭香蕉船🍌份量比預期大,芒果🥭丸子發揮正常,同平時港式糖水舖水平差唔多,都係有多多芒果粒、芒果汁同糯米丸子🍡 一隻船仔已包括兩球Froyo。而是日乳酪口味係季節限定白桃🍑+洋梨🍐味,我地緊係唔執輸,兩隻味各一球啦😝 兩款Froyo都非常清香冇冰粒,雖然食食下覺得有啲甜,但都係忍唔到口All Clear🤣 🌟開心果心太軟配乳酪雪糕🍦想甜嚐甜最吸引到👧🏻試嘅原因就係有不同創新口味嘅心太軟,除左開心果味,仲有奶醬多🥜、芫茜、麻辣味🌶 。不過以上口味👧🏻都唔食,所以都係乖乖哋食返開心果味啦☺️心太軟送上時其實已經有輕微裂痕,有些少朱古力漿已經流出,幸好情況不太嚴重,無損雅致。呢個甜品除咗有開心果心太軟,面頭仲蓋上一層芝士奶蓋+開心果碎+玄米粒,口感極豐富。伴碟嘅醬亦絕不馬虎,用上純開心果醬😍 簡直係幸福爆棚💚 同預期一樣,開心果味超級濃郁,食耐左都係偏甜少少,流心醬則偏杰身,蛋糕外殼質感岩岩好,唔會太濕潤👍🏻加上有Froyo一冷一熱,女仔自己K.O.一個其實唔難🤣 可惜當日冇原味乳酪雪

🌟芒果丸子香蕉木船配乳酪雪糕🥭

🌟開心果心太軟配乳酪雪糕🍦

心太軟送上時其實已經有輕微裂痕,有些少朱古力漿已經流出,幸好情況不太嚴重,無損雅致。呢個甜品除咗有開心果心太軟,面頭仲蓋上一層芝士奶蓋+開心果碎+玄米粒,口感極豐富。伴碟嘅醬亦絕不馬虎,用上純開心果醬😍 簡直係幸福爆棚💚 同預期一樣,開心果味超級濃郁,食耐左都係偏甜少少,流心醬則偏杰身,蛋糕外殼質感岩岩好,唔會太濕潤👍🏻加上有Froyo一冷一熱,女仔自己K.O.一個其實唔難🤣 可惜當日冇原味乳酪雪糕,如果有,一定會同開心果心太軟更匹配🤩