多謝清溪川韓國食堂賜我一個畢生難忘、與小強一齊共晉晚餐的晚上。話說我與久未見面的友人一齊到清溪川食飯,我地坐內廳,內廳當時滿座。食左一陣,大約9點半左右,我突然覺得下巴有點痕癢,友人發現有一隻長約三吋的小強飛左去我個下巴度!!!之後隻小強飛左落我地張枱,並係張枱上面爬黎爬去。當時所有內廳食客見證住呢一幕發生,友人和食客均受驚大叫。有位菲籍員工聽到叫聲,黎到我地張枱,徒手將小強拍打致死。小強死後,我地等左好耐,清溪川再無任何員工過黎跟進情況,包括道歉及清潔我地張枱,仿佛成件事只係幻覺,完全無發生過。我同友人都覺得係咁既環境下已再無胃口進食,於是同清溪川負責人(一個白頭髮操不純正廣東話口音既阿婆)講,呢餐飯我地食唔到落去,唔會俾錢。負責人由始至終都無道歉,只在一旁冷眼旁觀。我覺得負責人態度非常有問題,於是好意提醒佢希望可以改善店內衛生情況。點知負責人開始破口大罵,堅持自己鋪頭非常乾淨,小強出現只是意外。負責人態度惡劣,毫無反省檢討之心,鬧到中途更拂袖而去,不敢面對顧客的質詢。清溪川韓國食堂強調店內衛生情況良好,但事發後,竟然無一個員工諗起要清潔我地張枱,衛生水平之低劣更可見一斑。顧客出言提

清溪川韓國食堂強調店內衛生情況良好,但事發後,竟然無一個員工諗起要清潔我地張枱,衛生水平之低劣更可見一斑。顧客出言提醒,負責人公然辱罵顧客,仿佛顧客才是小強。如此「有水準」,衛生情況「良好」,服務態度「良好」的食店,相信在今時今日的香港已絕無僅有。

想與小強共晉晚餐?黎清溪川韓國食堂啦!清溪川韓國食堂一定可以幫到你!
2014-06-03
Type of Meal