2020-12-19
經過呢個鋪頭,好多年前試過,打算再試下,因爲有得轉我最愛的薯粉我點左脆雞扒麻辣中辣,轉薯粉,總共$44,原本係$43,轉薯粉加$1等左無幾耐,店員拎左出黎比我,話呢碗係脆雞扒酸辣薯粉我話我係叫左麻辣,唔係酸辣,個幫我落單既店員話係我無講清楚後面個收銀阿叔就開始大聲喝罵我,好多人都望住,超級無禮貌不停話係我落單無講清楚,又對著我喝,問我想點我個下都有D被洗腦以爲自己真係無講要麻辣,所以我話唔好意思,我真係想要麻辣個阿叔話要等,同埋要加兩蚊,因爲麻辣酸辣唔同價錢,fine過左幾分鐘之後店員拎返碗正確既脆雞扒麻辣薯粉比我,我就拎起走人就係我離開鋪頭個一刻我望一望個餐牌,突然間覺得唔對路因爲原來如果係脆雞扒酸辣轉薯粉,其實只需要$42,但店員一開始根本已經收左我$44咁即係代表我有講到要麻辣啦如果唔係點會收我麻辣價錢呀?後來零拎碗酸辣出來屈我話我落單無講清楚都算,仲要聲大夾惡當衆侮辱我都不特只,仲要呃我比多$2?以後都唔會幫襯,連經過都唔想!本來想留步去理論,不過個個店員大聲到未開口已經想惡死你咁無品無恥!
等左無幾耐,店員拎左出黎比我,話呢碗係脆雞扒酸辣薯粉
我話我係叫左麻辣,唔係酸辣,個幫我落單既店員話係我無講清楚
後面個收銀阿叔就開始大聲喝罵我,好多人都望住,超級無禮貌
不停話係我落單無講清楚,又對著我喝,問我想點
個阿叔話要等,同埋要加兩蚊,因爲麻辣酸辣唔同價錢,fine
就係我離開鋪頭個一刻我望一望個餐牌,突然間覺得唔對路
咁即係代表我有講到要麻辣啦如果唔係點會收我麻辣價錢呀?
都不特只,仲要呃我比多$2?
以後都唔會幫襯,連經過都唔想!
本來想留步去理論,不過個個店員大聲到未開口已經想惡死你咁
無品無恥!