2018-11-27 48 views
今日去街去到呢度附近,咁就上網睇吓附近有乜食咁啦,見到呢度有魚食,睇個名感覺好好食咁,隔住個mon都流哂口水!就二話不說睇住地圖去揾呢間鋪嘅所在地,原來都唔係好遠咋喎!一到步,見到個好開陽嘅環境同氣氛,感覺同喺南丫島差唔多,好吸引到外國人嘅環境feel,真係以為番番去自己嘅國家咁,所以呢啲咁有風味嘅感覺,都一定好好食!!叫咗個午市餐嚟食,頭盤係一碟開胃菜,煙三文魚同菜沙津,佢整得好清新,全部食材都好新鮮,又香甜,已經好期待個主菜——等多陣個主菜就上到你面前,嘩!仲有另一道是炸蟹肉球~入面好多蟹肉,蟹肉味重,外國好脆丫~比起想像更豐富呀!我就要咗碟煎鱸魚併薯蓉,我就係咁大愛呢樣!情不自禁,食到有初戀嘅感覺呀!🤤🤤點解嘅典解嘅!!可以整很咁好味!皮同肉睇落去好黐纏,不過原來好易分番開食到,一齊食又得🤤🤤最重要係真係好新鮮!呢樣完全無假,新鮮魚新鮮煎真係好有味道!!!就快達致入口即溶咁濟呀🎉🎉另外仲叫左個鯛魚炸魚薯條🍟!薯條超粗!好正!炸魚炸得外脆內軟~而呢種魚係來自本地的魚市場~夠晒新鮮!佢地仲有好多不同的魚選擇,例如左口魚,驢魚、盲鰽等等⋯最後再叫多碟蛋糕甜品,我真係未試過食啲蛋糕可以咁

仲有另一道是炸蟹肉球~入面好多蟹肉,蟹肉味重,外國好脆丫~

佢地仲有好多不同的魚選擇,例如左口魚,驢魚、盲鰽等等⋯

最後再叫多碟蛋糕甜品,我真係未試過食啲蛋糕可以咁好食!!係呢個檸檬罌粟籽蛋糕,嘩!!!超掂呀,我本人值得推薦食完主菜嘆番個甜品要食呢個,好香檸檬味,食落又有罌粟籽嘅脆口感,再落埋餐廳提供嘅蜜糖~~~~完美無瑕呀!!神話食材🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤