2019-02-28 248 views
今晚約了小 b 去談近況,當然想去一些較為私隱度較好的,又比較特別一些的 café,便不斷上 openrice 看看有什麼特別的樓上 café。小 b 又喜歡貓貓,我便想到尖沙咀有間 café 有貓貓做店長的餐廳 -- 樂園。便打電話去 book 位,幸好,都有位可以 book, 令小 b 可以去看貓貓,又可以去吃晚餐。好像出奇蛋一樣,滿足3個願望,睇貓,吃飯,傾心聲!樂園是間樓上 café, 可以慶祝生日,週年紀念日的慶祝,閨蜜的慶祝,所以同 fd 慶祝的餐廳,一定要去呢間啦! 因為食物上面,會有圖案和字眼寫上去。 見過其他人寫 happy anniversay到達餐廳時,已經在店門口,就看到一幅好靚靚的油畫牆,令你好想快些入鋪。進入餐廳後,你就看到2隻可愛活潑的肥寶寶貓貓,找到位置後,你又會發現你枱面位置上有糖果吃,是等你 order 食物前,可以吃粒糖😊,職員好窩心! 也會介紹一些特別推介食物給你~ 非常用心值得一讚。我們 order 了廚師發板,簡稱廚坂,日本水飼豬肉眼串燒配洋蔥圈。再加2杯飲品,笑口常開,玫瑰薄荷茶。廚板有牛油檸檬汁煎帶子刺身,香煎加拿大特大號虎蝦,黑魚子鵝

也會介紹一些特別推介食物給你~
非常用心
值得一讚。

廚板有牛油檸檬汁煎帶子刺身,香煎加拿大特大號虎蝦,黑魚子鵝肝多士,烈酒煮布冧,鹽水煮榮螺(凍盤),蒜片配香煎安格斯牛柳,蟹棒,和風雜菜沙律,戀之花煙三文魚。呢個廚板簡直必定要推介,廚師好有心機去整這個板,每件食物都非常美味。😍😍 這個廚板是每位收費的,每位 $188,所以每人都會有件食物,不用 share☺☺ 呢個廚板又有虎蝦同鵝肝吃,我覺得 好好味,這個好好吃,又有牛肉,又有煙三文魚,又有虎蝦,又有螺吃。如果有慶祝,可以同職員說,'happy day' 可以改其他字眼!
廚師發板

日本水飼豬肉眼串燒配洋蔥圈,我們2個都好喜歡吃洋蔥圈,所以呢個都是另一個首選推介。
因為豬肉眼串燒,廚師處理控制很好,又不會太肥膩。洋蔥圈又炸得很脆,好好味! 😙

肥貓貓可愛,特別係灰色隻肥寶,他叫小寶。佢真的好可愛,又 cute, 又會同你玩,跳去張枱坐你隔離。
好想再去同佢玩 again~

又到評分時間💯💯💯💯💯:

味道💯: 10/10

價錢💯: 8.5/10

環境💯: 10/10

服務💯: 10/10

回頭率💯: 9/10

地址🏣: 尖沙咀北京道65-69號環球商業大廈2樓205-06室

交通🚇: 尖沙咀站/尖東站
日本水飼豬肉眼串燒配洋蔥圈

2019-02-20
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$340 (Dinner)
Celebration
Birthday