之前係ig成日見到人推薦呢間西班牙餐廳Espuma, 今日行尖沙咀又見到佢就去試下研究左餐牌一陣,終於揀好tapas同埋main dish本身自己好鍾意食蟹,見到menu 有個辣味蟹肉撻($85)好似幾正咁擺盤勁精緻勁靚,我影左好多張相先開始食🙈真係好似一碟藝術品咁😍,但唔係淨係得個樣,放落口有小小似鹹味既蛋撻,仲要係新鮮熱辣辣岩岩出爐,而且真係食到啖啖蟹肉好感動,估唔到鹹既撻原來可以咁好食龍舌蘭青檸野雞搥($98)侍應上碟先會燒tequila 上去雞搥度,酒味非常濃🤔唔鐘意飲酒既人慎點Main方面我地要左虎蝦明太子鹹蛋忌廉意粉($178) 意粉勁掛汁,鹹蛋黃霸味,煙韌程度適中全餐最驚喜係甜品,我地要左楓糖布丁香蕉伯爵窩夫($118)估唔到上面仲有大大舊棉花糖,下面勁豐富,有生果,窩夫,布丁同Movenpick雪糕(雪糕有4款口味可以揀)窩夫水準之上,名符其實外脆內軟,口感鬆軟香口

研究左餐牌一陣,終於揀好tapas同埋main dish

2021-05-16
  • 鮮雜果麻糬窩夫配雪糕