2021-04-05
之前見過有一個Pizza嘅排名,呢間排起榜首,所以一直book mark咗想要黎,發覺佢嘅嘢食認真唔錯。意粉黎講平時好少揀貝殼粉,但見好多人揀,於是就試吓。食過就知點解佢會用貝殼粉,佢個汁真係做得好出色,味道好特別,用貝殼粉可以沾咗好多汁,直頭會搶住食,肉粒唔多,肉質軟林都好好食。不過就有一兩粒貝殼粉黐埋咗,煮得唔夠熟硬咗啲。本身最期待個Pizza,上面有好多款唔同嘅海鮮,味道都好特別,不過個人就覺得鹹咗少少,可能係啲醃魚,亦唔鍾意醃魚嘅口感,朋友就覺得好好食。黑松露薯條都推薦,味道好濃郁,芝士同埋黑松露嘅味道唔會互相蓋過對方,兩隻味道都好出,提升咗個脆脆薯條,都係會搶住食嘅一道菜式。本身我係幾鍾意咖啡嘅香味,但係唔係幾鍾意咖啡嘅苦澀。甜品一嚟到,就聞到好香嘅咖啡味,同個雪糕同餅都好夾,一邊食到咖啡味一邊食到甜味,層次豐富。呢間舖頭食嘅味道,會同出面食開嘅味道有啲唔同,但係又會令人鍾意嘅,所以都可以試吓,下次我會再試吓唔同嘅Pizza,相信佢會有我鍾意食嘅Pizza。