呢間餐廳接手咗Simply Life嘅舖位,喺新都會廣場已經開咗一段時間,今日終於有機會去試下⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾✧*。*.° ·˚✧*。*.° ·˚✧*。*.° ·˚✧*。*.° ·˚What we ordered:辣味三文魚壽司塔可本身以為佢應該唔會太辣,冇諗過都幾hot and spicyΣ(・□・;)三文魚有兩大塊,調味唔錯,有啲墨西哥taco嘅風味香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可比起辣味三文魚壽司塔可,我更加鍾意呢款(≧∇≦)出面塊紫菜夠脆,上面嘅吞拿魚蓉同醬汁亦同下面嘅飯好夾如果啲飯中間有多層拖羅蓉,層次會更加豐富(´▽`)黑松露野菌貓耳朵粉配木魚絲及帕爾瑪芝士呢個貓耳朵粉唔錯個汁夠creamy,黑松露味夠濃貓耳朵粉都煮得啱啱好,唔會太腍或者太硬⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝月見燒牛肉意大利飯丼呢個risotto有驚喜!牛肉叫咗五成熟,煮得夠軟腍唔韌個飯撈埋蛋黃,真係好好食(╯✧∇✧)╯炭燒咖啡提拉米蘇盒子配日式蕨餅我哋淨係嗌咗呢個甜品雖然個木盒望落好似好大,但個tiramisu其實好細份╮( ̄▽ ̄"")╭佢嘅酒味好濃,但唔算好驚艷可能抹茶味會特別啲✧*。*.° ·˚✧*。*.°
What we ordered:

辣味三文魚壽司塔可
三文魚有兩大塊,調味唔錯,有啲墨西哥taco嘅風味

香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可
比起辣味三文魚壽司塔可,我更加鍾意呢款(≧∇≦)
出面塊紫菜夠脆,上面嘅吞拿魚蓉同醬汁亦同下面嘅飯好夾
如果啲飯中間有多層拖羅蓉,層次會更加豐富(´▽`)

黑松露野菌貓耳朵粉配木魚絲及帕爾瑪芝士
呢個貓耳朵粉唔錯
個汁夠creamy,黑松露味夠濃

月見燒牛肉意大利飯丼
呢個risotto有驚喜!
牛肉叫咗五成熟,煮得夠軟腍唔韌
個飯撈埋蛋黃,真係好好食(╯✧∇✧)╯
炭燒咖啡提拉米蘇盒子配日式蕨餅
我哋淨係嗌咗呢個甜品
佢嘅酒味好濃,但唔算好驚艷
可能抹茶味會特別啲
2025-02-15