2017-10-23
女仔一聽到養生呢兩個字總係特別雀躍, 我一提議話不如試下呢間law, 平時多多意見又揀食既佢, 竟然即時Say Yes, 哈哈~~ 由於都係開左半年左右, 所有野都仲好新淨, 位與位之間又唔會太逼, 坐得都幾舒服~~呢度除左有一般既火煱料外, 仲有好多坊間比較少見既火鍋料選擇, 可惜想試既豬天梯當日已經賣晒, 真係太搶手了, 可惜~~鍋底可以揀單併同或雙併, 價錢會收較貴那一個, 而我地就揀左感覺最養顏既美人鍋同養生鍋~ 未打邊爐前我已經當湯甘飲左三四碗, 真係好清甜真係好正呀!! 養生鍋 HK$188養生鍋採用名貴既藥料, 人參, 火腿, 老雞同豬肉等精心肴制而成, 味道比美人鍋清甜, 飲左感覺皮膚都靚左甘~~ 美人鍋 HK$188呢個美人鍋都非常足料, 用料有桃膠, 原隻烏雞, 杞子, 南棗及金南火腿等, 含豐富既膠原蛋白, 既滋陰又補虛勞, 由於用料多, 湯底好濃而且非常非常之養顏呀~~黑松露蝦丸 HK$48好濃既黑松露味, 又夠彈牙同爽口~~自家製鮮蝦雲吞 HK$42大大隻蝦絕無欺騙, 絕不是坊
養生鍋 HK$188
美人鍋 HK$188
黑松露蝦丸 HK$48
好濃既黑松露味, 又夠彈牙同爽口~~
自家製鮮蝦雲吞 HK$42
大大隻蝦絕無欺騙, 絕不是坊間只係得豬肉既雲呑, 不錯~
蟹籽墨魚滑 HK$88
呢個蟹籽墨魚滑堅正, 超級彈牙又鮮, 值得推薦~~
牛胸爽 HK$138
呢個牛胸爽我都係第一次食, 係取自牛既胸腔部位, 望落去似一塊脂肪, 但食落又似係軟骨, 牛味好濃而且好爽口, 必試~~
萵荀 HK$48
呢個萵荀同樣係第一次食, 台灣人會叫佢做菜心, 食落非常爽口, 但唔好浸太耐先食, 因為淋左就無原先甘好食的~~
甜不辣 HK$48
呢個甜不辣同我係台灣掃街食到既有D唔同, 台灣個D好明顯係一塊魚塊餅, 呢度既唔只係一塊魚餅, 但又唔知佢加多左D咩, 不過同樣都好好食又香脆可口~~
價錢雖然比一般打邊爐貴少少, 但絕對值回票價, 會再Encore 之選~~