同媽媽 慶祝生日, 到 Outback 試 set lunch, 因為 之前 同friends試過幾好味.是日 餐湯 係 忌廉湯~ 雖然我愛 飲 白湯, Outback的白湯 一向好creamy 又滑, 但 我覺得今次 個湯沒有 之前 的好飲. 幸好, 媽媽就幾鍾意, 好快飲晒. 跟餐Salad~ 蔬菜都夠 fresh. 但 媽媽 說 份量 太細., 覺得 Fat Angelo的Salad & bread 份量比較 大. 黑糖包~我最愛Outback的 黑糖麵包, 暖暖的, 甜甜的, 好好味, 外脆內軟, so sweet! 另外, 牛油好似冇味,但又幾香滑﹗ Set lunch~ LH Riblets $78 ~ 豬肋骨 沒想像中的好味, 有d 普通, 我問媽媽好味嗎? 她 覺得這個豬肋骨 味道比較淡,但煮得剛好, 不 um. 不過 蘸 埋 個汁, 酸酸甜甜的, 都 ok. 配菜的 薯角是剛炸的, 很熱, 但 不香口?!LH Seafood Spaghetti $88~ 呢個是十分 之 普通既意粉, 意 粉沒有味道又太淋, 好似用水烚 熟即上 碟, 這個價值不值. 來 Out

Set lunch~
配菜的 薯角是剛炸的, 很熱, 但 不香口?!

來 Outback都係食 rib / steak 好d ...

甜品~
Chocloate Thunder $50~ Always find it so sweet & touching! Good!

最後, 一人一杯ice lemon tea~ 但我們都 覺得 無咩 lemon 味, 又沒有tea 味, 要 加晒所有 糖水 先有 甜味.

總括而言: 食物 、環境、氣氛都ok!
我們12:30 入去, 入面冇乜人, 我們可以 坐卡位, 幾舒服.
中午 環境比較 清 靜, 想靜靜地傾計就最好 中午黎啦!
但略嫌佢d燈光太暗, 媽媽 睇menu睇吾清楚!
Chocloate Thunder ~ yummy
$90 (Dinner)