2021-11-08
Whatever Bar & Restaurant (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓📢一間以潮玩BE@RBRICK公仔做擺設,展出多款與外國當代藝術大師、塗鴉藝術家既經典作品,都陳列左係餐廳既角落,餐廳都播放好多英文歌,一入到餐廳已經感受到chill爆既感覺,極力推介大家黎呢度tea或者食飯😍餐廳仲有個擺設「人間煙火」👉🏻燒烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈(30分鐘)$238巨型豬肋骨,係小編食過甘多年黎,巨型得黎整得最好食既一個豬肋骨,燒烤程度剛剛好,豬肋骨肉同脂肪比例夠均勻,肉感入口即溶,以往甘大舊既肉會有渣,呢個係無!值得一讚!肉面查有豐滿的燒烤醬汁,十分野味。亦會配有即炸洋蔥圈,每舊洋蔥圈都有一舊洋蔥,真材實料!👉🏻經典芝士牛肉漢堡配薯條$158墨汁黑色既漢堡包皮,即烘脆底,一隻手掌大既漢堡包,內附有洋蔥、煙肉、漢堡、蛋、生菜,超多材料,每樣都夠新鮮同好夠醬汁,配有厚切薯條,每條都脆卜卜而且有手指甘粗嫁🤩👉🏻心太軟朱古力蛋糕配雪糕 (雲呢拿或曲奇雪糕) $78心太軟既朱古力醬夠哂濃厚味道,配埋雲呢拿味雪糕溶出黎,一黑一白,一濃一淡,非常搭配既甜品😍👉🏻Spring Ora
📍尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓
👉🏻燒烤西班牙豬肋骨配炸洋蔥圈(30分鐘)$238
👉🏻經典芝士牛肉漢堡配薯條$158
👉🏻心太軟朱古力蛋糕配雪糕 (雲呢拿或曲奇雪糕) $78
👉🏻Spring
Orange juice, grape juice, rose , lime, grenadine$78
味道以橙和西柚為主,帶出西柚的苦澀味道,配有一啲Cocktail非常好味
👉🏻Bubble bee
Pineapples , lychee liqueur , elder flower liqueur ,lime juice soda $78
以菠蘿荔枝為主的飲品,甜甜的,一杯無酒精飲品,岩哂唔飲酒既女士,又可以試到1d mocktail類既飲品
🤍除左做西餐和甜品外,餐廳晚上都會提供大量酒精和水煙Shisha類俾大家夜夜生歌,不吃人間煙火,大愛呢間餐廳、不論係氣氛、環境、食物、質素、酒精類都極受歡迎推介大家來這裏試試!