2017-09-05
又打風,心情真係麻麻地,朋友話悶悶地不如出街食個宵夜,提議去佢嘅大愛正斗。一坐底,餐牌都唔睇,即刻點咗义燒飽,春卷,粉果,炸兩,星州粉米同乾炒牛河。先離星州炒米,炒得好香又乾身,而且又多义燒同蝦,加埋D五柳配料,酸酸地辣辣地,真係好惹味。乾炒牛河,D牛肉好多,條條河粉都上晒色,又夠味,唔會油淋淋,好食。义燒飽,一定要趁熱食,個餡好Juicy,好多义燒,甜甜地,係朋友至愛嘅點心。我就鍾意粉果,個皮好薄又通透,又有少少煙韌,加埋D好有口感嘅餡,真心覺得唔錯。春卷,熱辣辣,好脆,又有大大粒嘅蝦肉,點埋個喼汁,仲惹味,話噤快食晒。炸兩,腸粉個皮好薄,個油炸鬼仲脆卜卜,加埋甜豉油,味道同口感都一流,每次都一定要食。其實正斗除咗雲吞麵好食外,佢地嘅點心同炒粉麵都好好食,而且佢地嘅水準都好穩定,就算好耐無食,再食都覺得佢嘅味道keep 得住,所以朋友食極都唔厭。