2017-10-15
因為見到呢一間野嘅蛋糕,真係相當吸引,咁啱屋企人問我生日想食啲乜野?但係因為呢一間野一直都係要排隊等候,係沒有訂座,於是乎我哋五點半已經去到現場排隊,跟住家人去到接待處留電話,表示佢嘅等候要去到夜晚9:30才有枱,並必要過半數人到。之後我自己又大概黃昏六點半左右去排隊輪候,當其時去到接待處同我講就預計10點鐘會有枱,後來職員同我講如果你齊人,走來接待處同她講啦⋯⋯後來我七點鐘已經齊人,其後職員俾我一個顯示器,我一刻在想太好了!相信七點半應該有位啦⋯⋯怎料,大概七點半,查詢有枱未呢?⋯⋯竟然說輪候應該要大概10點先有位喎⋯⋯我頓時即刻問:「那麼不應該給個顯示器我時,同我講都要到十點,因為當日有小朋友冇可能要等到咁夜先有得食,如果係嘅話我已經轉去第二間啦⋯⋯令我非常失望!」正當屋企人商量轉去第二間食的時候,大概13分鐘左右,個顯示器響起,說有位!最後,食評總結:如果為咗呢度嘅主菜而排咁耐,就唔需要考慮去這一間堂食,但係如果為咗佢嘅蛋糕,不妨考慮外賣便算了!因為不用吃出一肚氣!