2018-01-01
係香港搵食實在有太多選擇,就係係荃灣大鴻輝中心都已經有好多火鍋放題,日式放題!心血來潮想食雞煲又想打邊爐,所以就揀左18/F雞煲,滿足哂我既願望以$158既價錢哩到既雞煲好高質而且足料,份量唔會hea,d雞入味唔會‘鞋’,醬汁甜甜帶麻辣,好惹味,仲有洋蔥同芹菜味道更香,真係好唔錯~今次食完d雞我地就冇直接加清湯去打邊爐,因為我同我朋友仲想試埋佢既火鍋湯底,所以就加左$48轉左四川麻辣湯底。見到佢個樣好似好辣咁,但食落又另一番風味,比原本既雞煲再麻小小,好過癮~講到火鍋料真係冇得彈架啦!有新鮮海鮮,肥牛係小不了既,而且丸類選擇都多芝士魚腐台灣腸自家餃,仲有一個蔬菜雪櫃任你揀,鐘意打邊爐既你一定鐘意,響鈴都係即炸會令人想encore!而且仲有飲品任飲,同乳酪雪糕任你添~ 講真性價比真係好高好抵食!同朋友仔諗唔到食咩哩到絕對係唔錯既選擇!
講到火鍋料真係冇得彈架啦!有新鮮海鮮,肥牛係小不了既,而且丸類選擇都多芝士魚腐台灣腸自家餃,仲有一個蔬菜雪櫃任你揀,鐘意打邊爐既你一定鐘意,響鈴都係即炸會令人想encore! 而且仲有飲品任飲,同乳酪雪糕任你添~ 講真性價比真係好高好抵食!同朋友仔諗唔到食咩哩到絕對係唔錯既選擇!