2016-03-12 572 views
平時燒烤都係去沙灘或者係去長洲租度假屋, 一齊吹水燒野食... 但食完總會係成身燒烤味, 有d難嗅又幾惡頂! 今日我地得4個朋友仔去dinner, 想食燒烤野但又無咁多人一齊去BBQ, 行完旺角去油麻地就俾我地發現左呢間燒烤店, 真係好開心^^ 呢度專門做泰式既燒烤串燒, 當中都有西化燒烤食品, 而且價錢又合理, 任我地慢慢簡^^ 3. 泰式炸春卷 ($42)一開始就叫左1客春卷~ 春卷炸完之後就切開哂一小舊一小舊, 有好多材料係入面, 個春卷皮仲係薄薄的一層, 真係睇見到流哂口水^^ 食落一點都唔覺得油膩, 外皮十分脆, 裡面餡料暖暖地, 是挺好的小吃! 026. 7吋海蝦 ($48)店員很照顧食客, 早把海蝦頭上的尖角剪掉了, 避免食既時候唔為意吉親^^ 海蝦外層灑上左一層味粉, 我把味粉都啜光光, 才把蝦剝開來吃~ 海蝦肉很新鮮, 而且肉質很甜美滑嫩^^ 009. 燒韮菜 ($18)從來未試過燒烤燒菜類, 所以想試下呢個燒韮菜! 面上灑上左好多好多辣辣地既調味料, 食落好香,韮菜吃落挺爽口, 會食到有”索索聲”! 微辣的味道令我吃完一條又再夾一條, 吃到停

3. 泰式炸春卷 ($42)

026. 7吋海蝦 ($48)

009. 燒韮菜 ($18)

從來未試過燒烤燒菜類, 所以想試下呢個燒韮菜! 面上灑上左好多好多辣辣地既調味料, 食落好香,韮菜吃落挺爽口, 會食到有”索索聲”! 微辣的味道令我吃完一條又再夾一條, 吃到停不了><

021. 原條燒秋刀魚 ($38)

燒出來的魚油十分香, 秋刀魚雖然多刺, 但就挺鮮味的! 加上有檸檬汁, 淋上燒到香噴噴既秋刀魚, 咸咸酸酸的, 很開胃!

21. 沙爹雞腎 ($24)

雞腎都算係幾大粒^^ 每粒都好爽口, 咀嚼得津津有味~ 另外有一碟仔沙爹醬沾雞腎黎食, 味道不錯! 若果係配芥末醬應該會更加配合^^~