2021-09-26
今日行過紅磡呢邊 見到大街轉入去有間門面好大嘅串燒店 堂食位置唔多主要係外賣嘅 睇過個價錢牌 都幾合理 即管試吓落完order大概要等15-20分鐘 因為係即落order即燒嘅 熱辣辣一串一串咁上台先來嘅係原條燒茄子 平時我好鍾意食茄子 不過係街食串燒嘅時候好多時都會落太多油 唔係太健康 所以我特登叫老闆放少啲油 今次嘅燒茄子真係好唔錯喎 表面鋪咗薄薄嘅蒜蓉 加上花椒辣椒少少孜然粉 辣辣地好好食 食落有茄子嘅汁 唔覺太油膩 紫色外皮燒到脆脆地 推介推介肉類方面叫咗烤羊架 一口安格斯牛肉串 牛舌 魷魚鬚 分量比想像中多!肉類醃得啱啱好 唔會太鹹太濃 食得出肉類嘅鮮味 羊架唔會太蘇 厚薄適中唔會好難咬 牛肉全都好有牛味 有少少脂肪連住 食落好香口 魷魚鬚一啲都唔韌 燒得啱啱好 爽脆鮮甜蔬菜方面叫咗牛油粟米同埋蜜糖燒菠蘿 粟米有三大嚿成條 外面少少燶 脆脆地 好食!菠蘿十分之甜同埋多汁👍🏾