2019-03-29
間中係要食下素,出銅記食素就一定諗起悠蔬食~睇睇menu,真係好多野揀,又有set, 又可以散叫。同朋友一齊,最後叫左一個dinner set, 同散嗌兩款菜式,夠晒食, 仲食剩少少~Dinner set 由前菜到甜品樣樣都可以揀,最後決定❣️前菜有沙律、醋木耳百合、同青瓜南瓜蓉,樣樣都好新鮮。我最鐘意南瓜蓉,甜甜地但又有青瓜嘅清新😊香芒牛油果苜蓿芽手卷,紫菜脆脆,苜蓿芽新鮮~ 侍應仲提我要快D食,擺太耐紫菜會軟,軟左唔好食 😝猴頭菇竹笙黃耳雪蓮子燉湯好飲又滋潤,黃耳猴頭菇都大大舊,湯料十足😋紅咖喱野菜猴頭菇配印度薄餅、珍珠糙米飯紅咖喱野菜猴頭菇椰香味濃,少少少辣,即係唔辣,好易食,配飯又得,配薄餅又得。薄餅煙韌,質感同食老婆餅糯米皮無分別,煎得香,幾好食~另外散點嘅有咸香茄子猴頭菇栗子豆腐煲,好多料~ 栗子勁腍極甜~ 豆腐豆味濃郁又夠滑,真係想食多幾件~牛肝菌乾燒伊麵,醬汁香濃,陣陣咸香~ 完全唔覺得食素,好適合愛濃味嘅人,令人對素食刮目相看~Dinner set 仲有甜品,檸香乳酪蛋糕,細細件,多滋味😋😋😋另外亦都有叫野飲,朋友飲熱鹹柑桔蜜自己飲海底椰桂花雪梨茶,雪梨味甜,海底椰亦大
睇睇menu,真係好多野揀,又有set, 又可以散叫。
紅咖喱野菜猴頭菇配印度薄餅、珍珠糙米飯
另外亦都有叫野飲,朋友飲熱鹹柑桔蜜
自己飲海底椰桂花雪梨茶,雪梨味甜,海底椰亦大大粒😋