2022-10-09
🔹熊貓小雲吞🔹柴灣🔹川菜🔹同朋友有事去柴灣青年廣場,近住地鐵站,快快手去咗呢間川式快餐店,川式料理咁accessible ~有驚喜~同大家分享下~我哋叫咗二人餐,主菜、小食、甜品、飲品都可以揀,非常抵食,勁飽~飲品仲可以唔洗加錢就轉樽裝特式飲品,可以揀自家製洛神花茶同黃金冷泡大麥茶! 正!主食方面,我地揀左一個韭菜小雲吞,麻辣湯中辣,係香辣,唔會有種咸辣,配上少少芽菜配湯,辣得好過癮!小雲吞嘅皮肉比例就好perfect,韭菜香都好出,皮薄,一啖一隻!我特別中意個傳統重慶川式涼麵,個花生麻醬香真係好好食,個醬汁好濃,加上粒粒脆花生,撈勻之後寧舍惹味,令人食到停唔到口~麵條同花生口感真係好夾~小食當然揀左我最愛芝麻鹽焗手撕雞!手撕雞份量超多,雖然知道係預先製作放雪櫃但肉質都保持到,唔會凍疆!醬汁完全唔辣嘅,適合怕辣朋友~ 另外low carbs 小食,健康之選!甜品我地揀左軟糯香甜紅糖糍粑,都唔係度度有,軟綿綿咁,剛好對沖頭先滿口嘅辣味,食完個嘴好舒服好感動😂(然後俾人笑食唔到辣😂)二人餐其實份量真係好夠,食完超飽!餐廳其實主要做外賣,我地堂食果陣外賣人潮無停過,於是我地買左額外小食,番屋
二人餐其實份量真係好夠,食完超飽!
餐廳其實主要做外賣,我地堂食果陣外賣人潮無停過,於是我地買左額外小食,番屋企再食過🫶🏻
我哋叫咗一個串串鍋做宵夜,入面配料豐富,除咗有我好想試嘅五香豆腐吋同埋長洲大魚蛋之外,佢嘅清甜蘿蔔朔晒個湯,真係好好食,無渣,爽~台灣鮮味香腸亦都好大條!佢個湯唔係好辣,少少辣啦,味道似關東煮,好啱宵夜食!
我哋另外叫咗山楂紅糖冰粉,有脆脆花生粒配搖搖下嘅冰粉,亦都係甜甜地好啱食辣之後爽下個口~有少少桂花甜?好中意~
呢間雖然係連鎖店~但有小店feel,好多街坊幫襯~ 店員姐姐又好幫手~經過都可以試試!
熊貓小雲吞 (興華廣場)
網址: https://s.openrice.com/QrbS0ZLSA00~uZ5MGAA
地址: 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
電話: 21163803
=====================
#柴灣 #柴灣美食 #川式料理 #川辣 #辣辣辣 #柴灣 #熊貓小雲吞 #川菜 #獨家秘製 #pandawonton #wonton #chinesecuisine #油蔥酥熱撈麵 #開心逐粒親 #外賣 #一口雲吞 #熊貓 #撈麵 #麻辣 #串串香辣鍋 #麻辣雞絲 #酸辣粉 #紅糖糍粑 #多款口味任君選擇 #招牌菜 #一口豚肉雲吞 #涼麵 #涼皮
@pandawonton_hk