2021-04-30 3127 views
我今晚係銅鑼灣收工,為咗食好嘢,專程坐屯馬綫入石門站吃晚飯🥣,以前嘅工廠區晚上水靜河飛,現在已變成食肆林立嘅好去處,「Seafood Ghost 」係間日式海鮮火鍋餐廳🍴,餐廳門口有個Iron Man 嘅擺設,歡迎我們嚟到🥰🥰手抓海鮮餐🦞 $308餐廳馳名手抓海鮮🦞必食之選,套餐有五款醬汁選擇,我哋今日揀咗港式避風塘小辣,蒜蓉的獨特風味,包住各種新鮮海鮮,香辣濃郁的味道中絲毫不失海鮮的鮮美本性👍👍(套餐包括:本地龍蝦半隻、草蝦🦐綠青口、藍青口、鮑魚一隻、沙白、魷魚🦑、粟米🌽、三色椒🫑、蒜蓉包、洋蔥🧅意粉🍝)Miso 醬汁伴日本棷菜,好特別👍剌身(三文魚/立魚/北寄貝、各二切)Movenpick 雪糕🍦/是日精選歺湯壽喜燒套餐 $238先用牛脂煎熱個鑊,再炒香洋蔥,加點sukiyaki 醬汁,放入牛肉,煎熟後沾蛋汁一齊食,其味無窮😋😋(套餐材料包括:牛肉8片、紹菜、洋蔥🧅、金菇、大蒽、豆腐、冬菇、本菇🍄、唐蒿、葛絲、玉子/白飯)Movenpick 雪糕🍦凍荔枝綠茶 $32 、凍水蜜桃綠茶 $32

手抓海鮮餐🦞 $308
Miso 醬汁伴日本棷菜,好特別👍
剌身(三文魚/立魚/北寄貝、各二切)
Movenpick 雪糕🍦/是日精選歺湯

壽喜燒套餐 $238
玉子/白飯)
Movenpick 雪糕🍦

凍荔枝綠茶 $32 、凍水蜜桃綠茶 $32

2021-04-29
$330 (Dinner)