2022-04-22 137 views
今日同朋友去左樂富嘅十三少食酸菜魚,位置係樂富廣場雖然有少少難揾,但裝潢都幾唔錯,好舒適。🍴十三少酸菜魚一上菜比佢嘅份量嚇親,非常之大份。表面有辣椒乾同芝麻,有好多酸菜,魚片都大大舊,而且好嫩滑,啖啖肉好滿足,叫左小辣對我地就啱啱好,味道好足夠。🍴乾煸四季豆四季豆味道麻麻辣辣,可以見到有好多花椒炒成,有時都唔小心食到花椒🙈,成個餸好有鑊氣,炒出黎唔會好油。🍴椒麻皮蛋呢個皮蛋同一般黑色嘅唔同,佢係金黃色嘅,口感比黑色硬,個醬汁係香醋,加左好多蒜,好開胃。🍴紅糖糍粑呢個甜品幾特別,外面炸得好脆,糍粑好有口感,熱辣辣加上紅糖醬好好食。

🍴十三少酸菜魚

🍴乾煸四季豆