今次就帶大家去得有點遠 就係粉嶺嘅聯和墟,聽說聯和墟都係個好多美食聚集之處有機會黎到滿足口腹之慾呢間晚市就主推烤魚同烤串,當然除咗烤魚外有d泰式咖哩啊,碎肉飯等🔸泰式冬陰公烤魚$298條魚好大條~~D肉好易夾,又沒乜骨,唔怕啃骨😜冬陰公香料好足重椰香,唔太辣佢仲自帶少量娃娃菜同菇類,吸哂冬陰公味呢另加$18會自選配料 咁我地就揀左午餐肉同公仔麵🍜 午餐肉就講都幾大份 唔怕貴啊🔸燒牛舌$38非常推薦!牛舌厚而有肉,調料酸辣酸辣 好惹味一定要試🔸百香果檸檬茶食呢啲重味嘅嘢點可以唔叫凍飲啊!好大杯啊,朋友情侶叫一杯都夠share啦,唔太甜,好飲!推薦推薦!其實仲有好多款熱門小食都想食,例如烤茄子同黃金皮蛋有機會再黎一定要叫!另外友人表示呢間牛市大推佢個豬仔包喎
有機會黎到滿足口腹之慾

🔸泰式冬陰公烤魚$298
重椰香,唔太辣
佢仲自帶少量娃娃菜同菇類,吸哂冬陰公味呢

🔸燒牛舌$38
非常推薦!
牛舌厚而有肉,調料酸辣酸辣 好惹味
一定要試
🔸百香果檸檬茶
食呢啲重味嘅嘢點可以唔叫凍飲啊!
其實仲有好多款熱門小食都想食,例如烤茄子同黃金皮蛋
有機會再黎一定要叫!另外友人表示呢間牛市大推佢個豬仔包喎