2019-09-22 264 views
近日見到麥當勞推出脆辣雞腿包系列,簡直叫人興奮莫明,皆因對於一個底薪族而言,食麥當奴係一個唔錯既選擇 ( 雖然包的體積有明顯年年縮水的趨勢 ) ,不過平日食來食去都係得幾款,又會好悶,今日有新產品上場,當然係第一時間去試。脆辣雞腿包系列有三款,不過我只屬意菠蘿脆辣雞腿包,因為入面有一大片菠蘿,酸酸甜甜令人非常開胃,配合炸得香脆的辣雞腿肉、新鮮生菜絲,再加上鬆軟的麵包夾著一齊吃,簡直惹味十足。而為了減低罪惡感,我將跟餐的薯條改為粟米杯,並選了健怡汽水。其實麥記的粟米幾好食,又清甜又多汁,我每次一定先吃粟米杯後吃包,因為可增加飽肚感之餘,亦可令其後所食的肥膩東西吸收得慢一些。其實除了菠蘿脆辣雞腿包 ,全新「巴東辣雞翼」都係我心水之選,不過眼闊肚窄,雞翼還是留待下次吧。

菠蘿脆辣雞腿包餐

2019-09-17
TakeAway
$33 (Lunch)
菠蘿脆辣雞腿包餐