2021-09-15
今晚同爸爸黎荃灣食船麵。呢間餐廳價錢相宜,而且裝修得都有幾分泰國風情。入座後,睇睇餐牌,諗下想食咩見到有張期間限定既餐廳,賣相都幾吸引,所以決定點來試一試。另外再叫多5碗自選船麵。好鍾意可以咁樣食船麵。我講左點左咩船麵先,一次過黎齊5碗,賣相好吸引。而且叫5碗仲會平少少架,5碗賣$55,如果怕食唔曬咁多,$13一碗,按自己需要點餐ok...呢5碗麵船好吸引。而每一碗麵都可自己選湯底、粉類、餸⋯所以彈性好大,可以完全自創自己想食既口味。我介紹一下我點了邊5碗先分別有豬肉丸河粉炸魚蛋全蛋麵豬皮金邊粉鹵水雞翼檬粉豆卜米粉岩岩好有5款不同既粉麵,可以比我試齊曬而湯底共有6款,分別有牛濃湯、牛清湯、牛辣湯、豬濃湯、豬辣湯、清雞湯。全部都可自行配搭。每碗都有幾啖架,而且食曬5碗又試到咁多款粉、湯底、餸,完全岩曬貪心既我。味道仲要好惹味,好好味。另外呢款慢煮牛柳濃湯船麵,賣相果然豐盛,鋪滿了厚厚牛肉,牛肉濃味又香又惹味。而麵條方面都可自選的,爸爸選了全蛋麵。整個麵都好好味,好飽肚。夠曬地道另外就是泰式鹹蛋木瓜沙律味道好創新,百感交雜,因為酸、甜、辣、咸,多種味道一一湧現,完全超開胃超醒胃,岩曬熱辣辣
呢間餐廳價錢相宜,而且裝修得都有幾分泰國風情。
入座後,睇睇餐牌,諗下想食咩
見到有張期間限定既餐廳,賣相都幾吸引,所以決定點來試一試。
我介紹一下我點了邊5碗先
分別有豬肉丸河粉
炸魚蛋全蛋麵
豬皮金邊粉
鹵水雞翼檬粉
豆卜米粉
岩岩好有5款不同既粉麵,可以比我試齊曬
整個麵都好好味,好飽肚。夠曬地道
另外就是泰式鹹蛋木瓜沙律
味道好創新,百感交雜,因為酸、甜、辣、咸,多種味道一一湧現,完全超開胃超醒胃,岩曬熱辣辣既夏天,非常refresh,而且份量都不少,木瓜十分爽口。惹味非常。