2022-06-29 55 views
朋友心血來潮話想食邊爐,就search左呢間評價都唔錯嘅尚上下夏雞煲火鍋試下。餐廳環境比我想像中細同舊,感覺似傳統嘅港式火鍋店,冷氣方面我自己覺得唔夠涼,係炎炎夏日之下呢點有待改善。✨半隻雞煲($168)佢地嘅雞煲味道真係唔錯!非常濃味,岩曬重口味之人。雞肉都幾嫩滑新鮮,算係我食過比較好味嘅雞煲。✨龍蝦湯($48)食完雞煲後就可以揀湯底打邊爐,餐廳有幾款唔同嘅湯底選擇,我就揀左比較少見嘅龍蝦湯。湯底味道都相對較濃,蝦味突出,味道都唔錯。✨手切安格斯牛($175)我自己就覺得佢地嘅火鍋材料都偏貴,不過勝在夠新鮮,呢碟安格斯牛就係好好嘅例子。牛肉食落肉質鮮嫩,牛味香濃。✨珊瑚拼貴花蚌($133)兩款蚌類都非常新鮮,口感爽脆。整體黎講味道都唔錯,但價錢略貴;服務方麵店員都幾nice, 間中會過黎幫手碌下野。

✨半隻雞煲($168)

✨龍蝦湯($48)

✨手切安格斯牛($175)

✨珊瑚拼貴花蚌($133)
兩款蚌類都非常新鮮,口感爽脆。