2017-06-13 183 views
大角咀其實係旺角附近,係個舊城區,平時真係比較少黎,因為由旺角行過黎都要一段時間。無原因,就當然唔會專程過黎,但朋友向我地推介呢間餐廳既魚鍋,仲幫我地BOOK埋枱,講到咁正,好! 就黎試下拉 我朋友話呢到既魚好新鮮,醬汁夠惹味,烤海鯇魚鍋既魚肉好滑、仲相當有魚味,唔腥!湯底唔係麻辣魚鍋果類,可以見到落左好多香草配料,所以無蓋過魚既鮮味 咁正既湯底當然要配返索味既配料,芋絲當然少不了芋絲彈牙,吸哂湯底入面魚既精華,真係有種鮮甜味 而呢個麵既掛湯能力都唔差,質感比較硬,同有口感,唔係同時打邊爐成日見到既烏冬、公仔麵 食完麵就真係夠哂飽,我見格離枱都有唔少人打緊雞煲,不過朋友就未食過,要等佢食完再向我地匯報

咁正既湯底當然要配返索味既配料,芋絲當然少不了
芋絲彈牙,吸哂湯底入面魚既精華,真係有種鮮甜味