2022-03-21
諗住去嘉多利買布甸麵包失敗,轉戰呢間玉子燒小店估唔到好大驚喜呀!去到已經見到老闆燒緊魷魚,超級香噴噴,愈等愈期待💛💛燒魷魚 + 豬軟骨粒粒 好好食,一樣咁爽口,配上辣粉嘅醬汁帶有少少麻,又辣辣地,惹味刺激得嚟又食得出魷魚嘅鮮味值得一讚鋪頭叫 玉子燒 就緊係一定要食呢款主菜啦~重重嘅蛋黃醬下係好厚嘅玉子燒入口已經好重蛋香味,有少少芝士味,每層都包住「蟹膏醬」,啖啖蟹味 食到中間仲有條蟹肉棒,驚喜!最後就係呢盒意想唔到嘅炸魚皮,估佢唔到咁大盒之餘仲要大大塊,即場食咗一塊細細地,可能味粉有D 跌咗落底,所以入口頭幾啖淡咗少少又或者我食慣咸蛋魚皮,所以感覺上好似未夠味但食到尾味道就會慢慢湧上嚟,有D 似胡椒味,有D 好輕輕的辣,好刺激好上癮~本身想留畀男友幾日過嚟食,但返到屋企都忍唔住食多幾塊🤤好鍾意呢類小店,同隔離左右嘅鋪頭有計傾,同客人關係好好,好有人情味多謝老闆招呼,我一個人食到好飽飽,要留返D 豬軟骨聽日繼續食😝😝
諗住去嘉多利買布甸麵包失敗,轉戰呢間玉子燒小店
估唔到好大驚喜呀!
去到已經見到老闆燒緊魷魚,超級香噴噴,愈等愈期待💛💛
燒魷魚 + 豬軟骨粒粒 好好食,一樣咁爽口,
值得一讚
鋪頭叫 玉子燒 就緊係一定要食呢款主菜啦~
重重嘅蛋黃醬下係好厚嘅玉子燒
食到中間仲有條蟹肉棒,驚喜!
又或者我食慣咸蛋魚皮,所以感覺上好似未夠味
本身想留畀男友幾日過嚟食,但返到屋企都忍唔住食多幾塊🤤