2021-08-21
呢間太子嘅人氣米線店晚飯時段由6:30開始已經大排長龍,到9點都仲係有人排,人氣勢不可擋👬👫👭餐廳有十幾年歷史,鋪面係茶記裝修繁忙時段一定要同人搭格,但係每兩個位之間都要有個隔板,感覺還好,同時用餐嘅空間都會相對窄啲雖然呢間係米線店,但係呢到就淨係得麻辣冇酸辣,所以唔鍾意嘅麻辣嘅朋友可能未必啱食😢但係鍾意食麻辣嘅朋友仔一定要試下!🍜雞肉炸醬麻辣米線 $42米線整體彈口,但係中間會夾雜有啲硬身未煮熟嘅餸嘅份量好多,食唔哂😋炸醬半肥瘦,帶甜,唔辣,質地係濕濕地,似肉躁,撈埋米線好好食🤤雞肉食落係好似譚仔個種口感,都夠嫩滑,而且成碗米線連配料嘅份量都好多👍🏿呢到嘅辣都係好似譚仔咁分左1-10辣,但係呢到就1️⃣係最唔辣,10係最辣,而1-4辣係免費,5-10要加1蚊侍應姐姐好好,本身我嗌左5小辣,點知佢好驚我太廢😂係咁同我講「可能好辣架喎」、「你食唔食到呀?」「一係食小辣啲先啦」🤣最後都係聽佢講叫左3小辣,真係啱啱好,太辣會食唔到🥵所以唔太食得辣嘅朋友要小心啲嗌,唔好一野就嗌咁辣🌶啲辣好足料唔會食落唔夠辣,好夠麻食到你個咀會紅哂,出到餐廳都仲麻緊,又唔會太油,夠哂惹味欣賞佢係每張枱都放左紙巾,可
餐廳有十幾年歷史,鋪面係茶記裝修
🍜雞肉炸醬麻辣米線 $42
米線整體彈口,但係中間會夾雜有啲硬身未煮熟嘅
欣賞佢係每張枱都放左紙巾,可能估到大家都會食到流哂鼻水,方便大家抹🤣仲有木筷子同膠筷子揀,想感覺衛生啲可以揀用木筷子🥢