今日約左朋友去咗九龍灣行街,經過九展就隨意去咗呢間泰式料理食TEA上網睇資料原來依間係一個香港明星籃球員開嘅餐廳,佢地員工有部份都係泰國人👍🏼煮出黎啲菜式嘅味道都好正宗佢間餐廳喺2樓都好容易搵到,入到去環境都好舒服,裝修都好新淨。我哋坐低大概4:00⋯⋯有下午茶食,啲價錢都抵食,呢度落單好方便用手機掃一掃二維碼就可以落單我哋好快就叫咗一碟喇沙米線仲有泰式豬手飯,加左兩杯嘢飲,一杯係龍眼冰另外一杯係珍多冰等食物嘅時間都唔會太耐,喇沙米線個有少少辣,但係好彩我哋係食辣嘅,所以冇問題,湯底幾濃郁,另外海鮮都足料,有魷魚、青口、蝦等等,裏面仲有豆卜,但份量略嫌有啲細,如果男仔食未必夠食,女仔就ok ge!整體黎講係好好味,海鮮係好新鮮,完全唔會有霉左嘅問題,湯底惹味濃口,有驚喜嘅!豬手飯係我去泰國餐廳必嗌,因為我真係對佢有情意結我第一次黎依間食我都會試下食,點知又係出色,我好鐘意豬手夠淋身又多肉,唔會食落口感蟹恰恰,啲汁酸酸咪咪好開胃,加配酸菜撈落飯真係好味到不停咁食呢個豬手飯我對佢非常滿意!而我嗌左一杯珍多冰啲椰漿幾濃郁,好好飲,裡面啲珍多都算多份量,口感不錯!

喇沙米線

豬手飯係我去泰國餐廳必嗌,因為我真係對佢有情意結
呢個豬手飯我對佢非常滿意!
泰式豬手飯

2021-04-29
$60 (Tea)
喇沙米線
泰式豬手飯