2019-04-05
話說早左收工,同老公喺屋企附近食飯諗住去環翠新開果幾間度試試,但要排隊等,所以放棄。諗諗下就去左青越亭,諗住要等位都應該好快,點知排都唔洗排,直接入得。打開餐牌,叫左一碟泰妃雞,比以前食既冇咁滑👎🏻跟住叫左碟炒四季豆,點知同我講賣哂,6:30就賣哂,好野。咁咪轉左要個蟹肉芒果炒飯,味道有d甜,應該落左唔小糖,因為芒果得好小,食落芒果係微暖,有極小量既蟹肉,整體ok既。另外叫左個合桃雞丁,同餐牌既圖差得遠👎🏻。食落好一般,只係面頭放幾粒合桃就算數。整體黎講,一般。其實由青越亭開張到依家都食過超過10,包括埋早餐,但越黎越覺得差,冇進步,冇service但又要加一兼加埋價👎🏻。加上環翠果邊既舖頭開返,青越亭仲小左人幫襯,如果唔再進步下睇黎都好難頂得住,見佢好多舊職員都走左去其他舖度做,就知道。表達意見希望佢會有進步。
諗住去環翠新開果幾間度試試,但要排隊等,所以放棄。
打開餐牌,叫左一碟泰妃雞,比以前食既冇咁滑👎🏻