2018-05-25
而家好多自助餐餐廳都會搞唔同嘅小噱頭 去吸引人客!呢間餐廳喺星期一二晚搞左個估芝士遊戲,6點就放左個時既芝士重量,要估8點既時候芝士重量變左幾多,估得最接近嗰個芝士嘅重量就可以有免費buffet食啦!我覺得都幾好玩!所以就同fd黎食!like Facebook仲可以有杯凍蜜桃蘋果茶,唔算太甜都幾好飲其實食物選擇相對好多餐廳嚟講唔算太多,但個人覺得而家食自助餐已經唔係只係睇菜式多唔多,有時菜式太多反而會覺得浪費 ,對我黎講食物有質素同埋服務嘅態度好就夠啦! 冷盤熱盤甜品刺身基本上樣樣都有啲。 所以我已經好滿足㗎啦!幾特別嘅係佢有師傅係呢個鐵板燒上面唔係淨係燒牛,仲會燒三文魚!和牛粒都幾好味,油脂分佈都幾均勻,師傅掌握個生熟程度好好,唔會過分韌! 三文魚扒唔係全熟,好嫩口,又有燒既香味!正!個意粉帶子就係用估果嗰嚿芝士黎緊煮嘅,都幾creamy,有啲洋蔥粒調味做得好好! 佢仲有我好鍾意食嘅麵包條呀!我成晚食咗好多條! 海鮮係用冬陰公喇沙湯底煮,都幾入味! 長腳蟹不過不失。個紫菜肉丸湯都幾搞鬼,咁中式嘅嘢真係冇喺自助餐見過。 鹹咗少少,不過幾有新意!加分! 焦糖燉蛋好好食!我食咗兩個!唔算太
個紫菜肉丸湯都幾搞鬼,咁中式嘅嘢真係冇喺自助餐見過。 鹹咗少少,不過幾有新意!加分! 焦糖燉蛋好好食!我食咗兩個!唔算太甜,焦糖烤得好脆!唔會太薄! 啲蜆係凍嘅,蟹都係! 不過夏天啦嘛!凍食有凍食既好處。
刺身方面,三文魚都幾新鮮。好鍾意呢個胡麻醬豆腐,去到邊我都會食嘅!碟上面就係我講嘅和牛同埋三文魚粒啦!仲有少少熱盤,個東坡肉有少少韌,如果可以再炆林啲就正啦!
整體嚟講餐廳食物質素唔錯!平日黎講佢都算多人,差唔多坐爆曬咁濟!服務態度亦都好,每個侍應都會對你笑,唔係嗰啲黑口黑面嗰啲friend,收碟速度都幾快 今餐係令人愉快嘅晚餐