2015-08-22 1488 views
星期日無乜野做就約左個fd去愉景灣行下,順便玩埋個11米高嘅滑梯。我地兩個成4點先入到去,排左差唔多一個鐘再响沙灘hea下,不知不覺都已經6點幾,沖埋身就準備去醫肚其實D"DECK 嘅向海果面嘅餐廳都差唔多食過晒,所以今次就諗住試新野,由廣場果邊開始睇下有咩好食。行行下俾Figos嘅簡約裝修同menu吸引住,就決定今晚幫襯呢間啦。因為太熱,就揀坐入面。一坐低就各自嗌左杯野飲cool down下先,本身想叫Lychee Dmoothies, 但賣晒,所以就換左做Strawberry Smoothies, 而個fd就叫左杯Iced Double Bubble Tea.Iced Double Bubble Tea (左): 賣相同tent card張相一樣。味道幾refreshing,唔算太甜,酸酸地好醒胃。Strawberry Smoothies (右): 味道一般,唔係好飲得出士多啤梨味,唔係好甜,都算解渴嘅。嗌完野飲就嗌野食啦,由於我地兩個女仔唔係好肚餓嘅原故,就簡簡單單嗌左個沙律同甜品。Prawn,Mango & Avocado Salad ($165): 由於朋友仔話想食牛油果,就

Iced Double Bubble Tea(L) strawberry Smoothies (R)

Prawn, Mango & Avocado Salad
Prawn,Mango & Avocado Salad ($165): 由於朋友仔話想食牛油果,就揀左呢個!蝦OK大隻同幾爽口,個汁酸酸地,再加埋啲清甜嘅芒果同牛油果balance番個味道,係嚴嚴夏日之選!如果多啲sauce 會更加好~
Chocolate Chip Cookie Skillet
Chocolate Chip Cookie Skillet ($75): 個menu有成6,7種甜品揀,最後見佢話simply to die for ,好似非試不可,咁就點左呢個,睇下佢係何方神聖先。啲溶溶地嘅雲尼拿雪糕加埋個熱熱地曲奇mix brownie餅底,口感好好又唔會話太甜。不過食多幾啖就開始有濟嘅感覺,最後只係食左2/3個就放棄左。。。
總括嚟講,呢間餐廳嘅價錢同環境都唔錯,下次嚟開愉景灣可以有多個選擇!
2015-08-15
$170 (Dinner)