2014-12-20 2516 views
同幾個vistors 係中環睇完摩天輪, 又唔太餓~我地約左拎一個朋友食飯~ 朋友見我地都係想試野食, 而唔係真係餓~就介紹左呢間,去到又咁岩有位wo~~叫左visitor 係香港一定要係既蝦餃~再加左幾左幾樣野黎shareoh wow! 個蝦餃細細粒, 但個皮好chewy! 蝦好新鮮~好爽口鮮蝦雲吞麵: 又係蝦~ 因為visitor 聽講香港既wonton好出名~ 所以黎左碗每人一粒, 冇"簡水"味, 同樣好爽, d 幼麵好彈牙~ 真心好食! 如果唔係太飽 真係想自己食哂佢~鮮蝦芝士炸春卷: 見佢感覺好fusion 所以我想試..oh well..炸得好脆~但係冇想像中咁cheesey原蜜味叉燒腸粉: 我好少食腸粉, 只係夾左少少as politeness~ 佢既叉燒, 雖則切左絲, 但仍然充分肉同蜜汁味, 都幾驚喜流沙包: 比較 "水", 但可以接受~最好笑, 係食完之後先知佢地米之蓮一星! 真係唔錯~ 不過of coz比一般茶樓貴少少~ 但再有visitor我都會冇佢地黎, 因為水準好好, 侍應既服務都唔錯!

流沙包: 比較 "水", 但可以接受~

$60 (Dinner)
  • 鮮蝦雲吞麵