2011-08-02 3 views
之前都有睇過幾編open rice關於呢間餐廳的食評, 好似好壞參半, 昨天抱著不妨一試的心態試試, 發現有時真係要試過先知。當日我跟老公兩個人, 都唔洗等位就有位, 就咁係門口睇, 以為入面好細, 點知入到去空間都幾闊落, 一D都唔焗促。先嚟前菜青口伴吞拿魚, 吞拿魚係一般食三文治那一種, 沒有特別, 而青口好像用鹽水煮過, 如果就咁食就好似無乜味, 要點中間果個酸酸地的汁, 其實味道一般。之後嚟餐湯, 係白松露忌廉湯, 亦係店長推介, 湯上淋了一點點橄欖油, 端到桌上時, 已聞到一陣陣應是松露發出的香味, 松露跟忌廉味道融合, 味道一流。到主菜鱸魚, 魚皮香脆, 但係肉質軟滑, 一丁點兒魚腥味都沒有, 還有薯蓉墊底, 吸收所有魚汁的精華, 極之美味。而我老公點了芝士龍蝦天使麵, 未食已聞到龍蝦香味, 肉質爽口, 芝士味香, 但係又唔係太濃, 再配埋酸酸地的天使麵, 一D都唔漏。總括而言, 呢一餐俾到我地有意外驚喜, 無論食物, 環境同服務, 我地都好滿意

前菜: 青口伴吞拿魚
白松露忌廉湯
香煎海鱸伴薯菜
2011-07-31
$170 (Dinner)
白松露忌廉湯
香煎海鱸伴薯菜