2015-04-27 1010 views
同朋友去上環食晚餐,行左好幾間餐廳都唔啱心水,最後路過呢間 238 餐廳,見裝修唔錯,又唔洗等位,就入左去試下。個唔知係 waitress 定係老闆娘的外藉女士,介紹我地食蘆筍,佢話係時令喎!同埋係空運到港,只係四五月先有。所以我同朋友都試左。個蘆筍湯係估唔到咁好飲,而且又大碗。正!我叫左龍蝦伴蘆筍做主菜,又係勁好食。蘆筍好新鮮,味道濃淡適中。龍蝦係我至愛,真係無得彈,同五星酒店的有得fight。甜品就叫左 home made banana cake。一食入口就與別不同,除左好好食,我都唔知可以講乜。可惜我無影相,未能分享。食左呢餐真係好滿足,不過埋單都唔平,每人六百蚊。
食左呢餐真係好滿足,不過埋單都唔平,每人六百蚊。
2015-04-27
$600 (Dinner)