今日同男人去到旺角想飲酒,就諗起之前去過飲白酒和蠔的酒吧,都覺坐得舒服,所以我地今日就順便吃個晚餐和飲野,每人最後每人$420左右都價錢合理,野食方面其實已經驚喜好味道(起碼比其他酒吧出色),而且空間十足,傾下計吾錯,我地都坐左3小時才離開!~這裡的花生原來女仔係免費,而男仔就收$10,但係都加左3次花生都超抵,平時出面都吾止這價錢。見到有特飲當然要試啦….今次我地叫左3杯:Einstein $108:Vodka, blue curaçao, lychee, 7up, cranberry juice, pink grapefruit syrup, grenadine….黎到超吸睛,味道講真係荔枝加vodka,但和其他店不同係佢有紅色一粒粒似西米(冇味),一左(酒)一右(西米)倒出黎幾特別,仲要有個威士忌用的圓形冰,份量都有一杯半,都抵飲。Drink mud? $108:Baileys, milk, chocolate, syrup, dark rum…味道似這店都有款普通版oreo的酒類飲品(一杯過都幾大杯),但這個特飲和另一杯不同是多了朱古力香和酒係另外再加,如果想要再加酒的話就自已

見到有特飲當然要試啦….今次我地叫左3杯:

Drink mud? $108:Baileys, milk, chocolate, syrup, dark rum…味道似這店都有款普通版oreo的酒類飲品(一杯過都幾大杯),但這個特飲和另一杯不同是多了朱古力香和酒係另外再加,如果想要再加酒的話就自已再倒出黎,當然baileys 加朱古力係必定好味道。

Honey bee $108:Grand mariner, advocaat, baileys, pineapple juice, fresh peach…黎到我已不停說十分可愛..已經捉住男人不停叫佢影就知道啦,仲以為果2粒蜜蜂係膠做,點知男人一口就食,原來係白朱古力。飲品上面已經有蜂巢但仲有另一杯蜜糖係度加入去,味道就….自己覺得清甜蜜糖加baileys就偏濃味野,有點怪怪地,又未至於難飲,不過一試就夠。

海鮮併盤$254…蟹的膏勁多又香,翡翠螺口感十足又新鮮,如果多幾隻就更好。藍青口味道有少少煮過,但蒜味吾夠。鮑魚超推介好味,超彈口又新鮮。玫瑰蝦就比較失望,因為仲有少少未解凍。

韓式醬安格斯牛柳粒$96…安格斯牛柳粒切得細細粒易入口,味道偏濃但飲酒後就剛好,醬都辣度夠,一起吃味道更好,但泡菜味道有少少怪,蘿白就味道不錯,這價錢這份量都抵食同意外好味。

白酒忌簾汁煮大蜆伴蒜茸包$87…白汁濃加上微熱的脆多士好感增加,蜆細隻左少少但份量都夠而且入味,味道不錯。

生蠔premium (irish) and britanny 4pcs $131:今日蠔有3款,我地叫左其中2款,首先見到蠔係超新鮮十分吸引。irish premium食落係比較creamy,而britanny 法國蠔食落就海水味重但夠爽口,價錢大約三十多元一隻又吾貴

2016-11-03
$420 (Dinner)