2022-09-24 1742 views
今日去鍾菜吃午飯,除了叫點心之外,我哋仲叫咗啲孖寶。蝦餃都幾大隻,裏面嘅🦐都幾爽脆。最鍾意食嘅點心就係叉燒酥,皮薄叉燒多而且好Juicy,食落去甜甜地好酥脆水準唔錯。鮮蝦腐皮卷都好爽脆,裏面嘅🦐好多,腐皮脆卜卜,唔錯嘅選擇。鹹水角甜甜地,裏面嘅餡有好多汁好食。我覺得廚房嘅師傅功夫唔錯,我哋叫咗個星洲炒米,係我鍾意嗰種乾身嘅唔會濕立立,亦都唔會太辣,配料叉燒芽菜也不少。龍蝦伊麵都好好食,龍蝦新鮮,伊麵唔會太淋,加埋芝麻雞,好有滿足感。我哋又叫咗燒鵝,燒鵝嘅皮好香脆,咬落去好Juicy,真係好好食。妹妹好鍾意食咕嚕肉,佢嘅咕嚕肉甜酸適中,而且外面嘅粉漿炸到好脆,加埋個新鮮嘅菠蘿,極之推薦大家食。
今日去鍾菜吃午飯,除了叫點心之外,我哋仲叫咗啲孖寶。

食落去甜甜地好酥脆水準唔錯。