2018-12-06
兩個丼都好足料😍🤤 先講講一番拖羅丼 一見到咁肥美同鮮色既魚腩已經流哂口水!食落果然無令我失望 入面有大拖羅 中拖羅 碎蔥魚腩 火炙魚腩 赤身漬同玉子漬😀 特別值得讚既係大拖羅同魚腩 大拖羅油脂夠豐富 筋位少👍🏻 而火灸鮪魚腩燒得啱啱好 入口即溶 滿滿既魚油配埋飯真係十級滿足 加上佢個丼係用赤醋飯 撈埋蛋黃同啲肥美既魚同魚油一齊食 真係巧巧味😍😭!另一個丼揀左炎之丼 入面有三文魚 拖羅蓉 海膽蓉 赤海老 左口魚邊 蟹膏豆腐 裡面全部都係火炙既😍 食材夠新鮮 雖然拖羅蓉同海膽蓉份量唔算多 但食落口感好細滑 好creamy 所以撈埋赤飯食一流! 蟹膏豆腐係幾有創意既配搭 但朋友食完後就覺得感覺有啲怪🤣 所以呢個真係好見仁見智😂 但所有食材都好有鮮味 就連入面既配菜冬菇都非常入味 食得出落左好多心機👍🏻兩個餐都跟面鼓湯 芽菜同甜品 面鼓湯好鮮甜 飲得出有少少酒味 而甜品係灑左啲黃豆粉上面既cheesecake 份量好細舊 仲有芝士味唔太出 不過丼飯既水準咁高所以甜品少少遜色都可以接受既🤔🤣 最後仲叫多個小食 日式煎餃子 食落其實味道唔錯 但如果個皮再煎脆啲 應該會好啲👻 雖然舖頭唔係好大
另一個丼揀左炎之丼
雖然舖頭唔係好大 呢度既裝修都好dum本 廁所🚽係非常豪華🤣 會識自動開蓋 仲有環境黑黑地 幾有氣氛幾舒服 同朋友慢慢食同傾下計真係幾正架😍