2020-10-17 99 views
一天放工,行經oasis, 見到盡頭門口擺滿台櫈,行埋睇睇,原來開左間新餐廳,望望menu , 都有唔粉選擇。於是搵左周未晚去試一試,餐廳環境都好寛落,都可容納不少食客,裝修簡潔,前面高掛大電視,睇波一流,一進入餐廳有個Drink Bar 係餐廳後面。 可能岩岩先營業,侍應得外籍人士,所以只可講英文。當然佢地menu 有中英兌照,方便英文不太靈光的食客,又或者遲下會請返本地中英都冇問題既年輕人👍🏻👍🏻。我地兩個人叫左個小食和主菜,小食係韓式炸雞翼,唔知係唔係當時好肚餓,熱辣辣既雞翼覺得非常好味,撒上黑醋醬,邊上方有辣既韓式醬,雞翼外皮非常脆口, 內里肉質亦好柔嫩juicy. 主菜就叫左prime ribeye steak, 配上新鮮沙律菜和又厚又粗又長既薯條,內眼扒size 非常巨大, 成寸厚,兩人食非常足夠,肉質非常軟熟,應該係medium cooked, 但非常易切,入口咬又鬆,一d都唔鞋口,又充滿肉汁和濃郁既rosemary 香草味,而且價錢相當合理,值得一試。