2023-12-21 308 views
放工過嚟呢間位於中環嘅意大利菜chill吓,平日都幾滿座,餐廳除咗有indoor仲有d半outdoor嘅seats,pizza亦都係開放式廚房嗰度整,環境同氣氛都唔錯今次我哋叫咗以下嘅食物:Vitello Tonnato 呢個係傳統意大利菜式,薄薄嘅牛肉片上面舖滿吞拿魚蛋黃醬,值得一讚佢嘅吞拿魚醬好香濃同滑溜Red prawn carpaccio 底層係生菜絲,中間係紅蝦刺身,而最上面係熱情果粒,呢個組合真係第一次食,食落都幾得意同refreshing,不過可能我太鍾意食原刺身,都係覺得冇咗熱情果粒會好啲Amalfitana Pizza 底部鋪滿蕃茄醬同mozarrela,然後上面鋪滿Parma ham同火箭菜,parma ham本身肉味濃而且軟滑,配上清新嘅火箭菜個balance拿捏得啱啱好,至於批邊批底都做得唔錯,幾薄身,而且夠脆口同有嚼勁Roasted beef with rocket salad 燒牛肉份量都多,幾香口同油香十足,牛肉底下仲鋪滿咗好多火箭菜,中和油膩感Panna cotta 奶味濃郁,不過可以再滑啲,同埋有d甜

今次我哋叫咗以下嘅食物: