2020-01-18
是日晚上約左好朋友食晚飯,佢鍾意食泰菜,我就揀咗呢間位於中環雲咸街的Mint Supper Club。餐廳設有半開放式座位,感覺好chill呢餐牌上有各款泰式餐湯、前菜、小食、主食或咖喱,定價喺中環區來講算係經濟實惠Pomelo Salad with Prawns先點左個沙律作為前菜。新鮮雜錦沙律菜碧綠爽脆,配上秘製酸甜醬汁,清新開胃!仲有爽口彈牙嘅大蝦,好足料Signature Veggie Spring Roll素菜炸春卷一客有五件,網狀外皮好酥脆,裡面係香菇同雜菜等等素菜餡料,調味適中,味道同口感都好豐富呢Fried Green Bean in Thai Style四季豆用泰式風格炒香,每條都鹹香惹味,面上撒滿了炸香蔥,好香口呢Ching Mai Spicy Beef Fried Rice清邁辣牛肉炒飯香噴噴,多元化嘅配料有牛肉、雞蛋絲、香蔥、辣椒等等,面上仲有粒半熟溫泉蛋,用料十足!味道特別,香辣美味!飯粒粒分明,四季豆粒增添左口感,果然係色香味俱全嘅炒飯,推薦Singapore Sling呢杯雞尾酒味道酸甜,帶有果甜香但又唔會太甜,清新解膩Mojito主要由青檸、梳打水、薄荷
Pomelo Salad with Prawns
Signature Veggie Spring Roll
Singapore Sling
呢杯雞尾酒味道酸甜,帶有果甜香但又唔會太甜,清新解膩
Mojito
主要由青檸、梳打水、薄荷葉等等炮製而成,好易入口,感覺清爽,同時帶微微Rum酒香