Plato Cafe & Bistro (裕民坊YM²)

2024-04-10 72 views
觀塘重建咗咁耐都好少喺呢度食晚飯,一路都唔知原來凱匯樓下嗰個裕民坊商場有西餐食,以為全部都係日本嘢同中菜同女朋友行過,咁啱想食西餐又見到呢間,於是乎就入咗去試吓今日早咗食,所以仲未坐滿,侍應好好態度帶我哋去窗口位,見到出邊靚景,餐廳入邊環境都舒服坐低見到有set dinner食,仲有二人餐,不過二人餐冇我哋想食嘅嘢,所以我哋兩個都決定食set dinnerOrder完,首先上個南瓜湯,本身唔係咁鍾意飲湯但都覺得好好飲。佢唔係嗰啲好濃味嘅湯,食到南瓜蓉,個人覺得幾好如果太濃味嘅話會影響到一陣食主菜嘅味道。飲品叫咗蜂蜜柚子茶同檸檬茶跟住到主菜我叫嘅係澳洲肉眼扒,好有肉味,我叫五成熟火候控制得幾好,加埋秘製黑椒汁我覺得好夾。另外仲叫咗西班牙海鮮飯,成個飯好有鮮味,證明佢啲用料全部好新鮮,絕對唔係是但搵啲平嘅海鮮掉落去煮,個飯嘅火候亦都控制得唔錯埋單四百幾蚊,個人嚟講覺得西餐差唔多,唔使次次嚟到呢個商場都係食日本嘢或者中餐,多個選擇都幾好。

同女朋友行過,咁啱想食西餐又見到呢間,於是乎就入咗去試吓

飲品叫咗蜂蜜柚子茶同檸檬茶

2024-04-06
$200 (Dinner)