Maison Du Mezze

平時入嚟呢個商場,都覺得好似去左另一個神秘國度,因為呢度真係好有異國風情🌴而今日去呢一間中東菜餐廳🍴無論內外都令我好驚喜🖼️因為入面嘅環境係我意想不到咁復古優雅🪆。另一個我好鍾意擺放呢啲餐廳嘅原因係平時唔會好容易喺街度試到嘅菜式,呢度都可以俾個機會我試下啲未試過既特色中東地中海菜🍖。🐒Mix Hummus Platter💰$180👉🏻原味👉🏻紅菜頭👉🏻黑松露👉🏻番茜🐒Pita Bread💰$18鷹嘴豆泥成日聽,本身齋睇貌相並唔討好,因為我未試過唔知佢個顏色係咁pale,但原來食落好creamy😍呢個texture怪不得店員推薦要配pita bread la 🍞4款口味各有特色,而每碟上面都有會粒鷹嘴豆做點綴🫘呢粒都唔可以錯過 。🐒Chargrilled Octopus Tenticles💰$178👉🏻炭烤八爪魚,大蒜,曬乾蕃茄之後仲有呢個係有前菜感覺🐙因為好精緻而且個味道都好特別,有少少煙熏感,但又keep到個八爪魚好濕潤同柔軟。🐒Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill💰$588👉🏻烤雞肉串,烤羊肉串,烤雞肉卷,烤羊肉卷,羊肉夾餅最後呢個重頭戲勁大碟,一盆有

🐒Mix Hummus Platter💰$180
👉🏻原味
👉🏻紅菜頭
👉🏻黑松露
👉🏻番茜
🐒Pita Bread💰$18

👉🏻炭烤八爪魚,大蒜,曬乾蕃茄

👉🏻烤雞肉串,烤羊肉串,烤雞肉卷,烤羊肉卷,羊肉夾餅

最後呢個重頭戲勁大碟,一盆有齊哂唔同豬羊制品🐔
而我真係好surprised地合我口味😍本身諗住一試既心態變左欣賞同喜歡❤️

🐒Pandan Teddy💰$95
Fresh Mango, Peach Syrup, Sprite, Milk foam with Pandan, Flavour

🐒Passionfruit 💰$95
Fresh Passionfruit,, Yakult, Lemon juice, Soda