2018-07-28
眾所週知,泰國野一定係九龍城食。第一次食依間,就係貪佢門面舊、裝修舊式,咁先食到正宗唔花巧既泰國菜。我地岩岩打完波,打算食小小就算。叫左兩樣加杯沙冰。芒果糯米飯(3.5/5)純粹個人喜好,生平第一次食,因為唔太好甜食。問左芒果糯米飯專家叮叮,依度既椰汁較稀,但都好食。串燒(5/5)靚靚蜜糖燒係面,傻傻分不清係bbq定泰式串燒。特別推介雞腎!依度係有得自選,唔會要你半打簡豬牛雞兩款咁,只要最少4串。食下食下,唔係好夠喉,叫多樣啦!泰式生菜包(4/5)小辣,岩岩有辛辣感又唔會食到好辛苦。依啲先係標準辣度,之前其他既都唔知做乜。非常滿意又有驚喜既一餐!走果陣好多枱客都有叫鱸魚,睇黎係另一招牌!依度2個舖位打通,每枱客都一枱接一枱。另外一提,有位係度做既老婆婆好好人,會提你先食咸食再食甜品,話我地倒轉左冇左個口感。婆婆果然識食。如果依度係意想不到咁好食,我同你就係出奇不意快地合拍!係咪呀叮叮
我地岩岩打完波,打算食小小就算。叫左兩樣加杯沙冰。
芒果糯米飯(3.5/5)
串燒(5/5)
依度係有得自選,唔會要你半打簡豬牛雞兩款咁,只要最少4串。
食下食下,唔係好夠喉,叫多樣啦!
泰式生菜包(4/5)
如果依度係意想不到咁好食,我同你就係出奇不意快地合拍!
係咪呀叮叮