2018-12-19
一諗起食韓國嘢,就一定係去尖沙咀!最近真係開咗好多韓國嘅餐廳,上網就搜尋到呢間餐廳位置方便過嚟一試他們就位於金巴利道韓國街中間,好容易就搵到,裝修簡潔舒服!一去到仲有韓國型男招呼你,正吧首先我哋就叫左一個五花腩芝士薄餅,其實我都係為咗呢個薄餅而來,餅底外脆內軟,焗得剛剛好,而且不薄不厚,口感適中,最好食就係個餅底,而且配上五花籃變成韓國嘅特色薄餅,10分好味,雖然等耐一點但係都值得韓國煎餃子:這個就還可以,皮薄適中,餡料鮮甜醬牛肉金便當,我都係見到好多人介紹所以我都叫啲過嚟食吓,韓國醬汁加上配菜加埋牛肉仲有韓國嘅米飯,配搭好味,每一粒飯搖勻過後都沾上韓國漿料,又香又好食泡菜薄餅,都係去韓國餐廳必要嘅菜式,但係這裏有好多種選擇,如果有選擇困難真係要點指兵兵先得,這個泡菜薄餅你都會帶一點辣,同個餅底一樣外脆內軟,做得好好,加埋佢哋嘅韓國醬汁,份外好食
韓國煎餃子:這個就還可以,皮薄適中,餡料鮮甜