2022-08-02
第一次食呢間印度菜竟然係我生日前夕😆又唔想食中西日..因為平時都成日食有人話過呢間印度菜好食!!!平時都冇幾可食印度菜,一於黎試下🥰一去到見到好多印度人係到食lunch,就知佢多數都一定正宗!位置唔多,得8至10張枱左右,個日lunch都爆場佢地lunch好抵食,around $80-$90已經有湯,薄脆,前菜,主菜,仲有野飲😍😍個日是日例湯係蕃茄湯,酸酸地我鍾意,唔係一般茶記帶甜既個種,係偏酸我好鍾意。佢仲有d麵包粒係湯到,成個口感更豐富!個薄脆係偏鹹,呢個我就一般。個前菜係沙律加炸物,係用好多香料包住個薯仔去炸,好脆好香好食!我地一個嗌左串燒五香雞件,一個就嗌左印度香料雞,兩個都係配蒜蓉naan,同芒果乳酪。串燒五香雞件:燒得好香,雞亦都嫩滑唔乾,但好奇地佢冇跟個汁,一上就得雞件,係燒得好食既!😋😋😋😋印度香料雞:佢係有落椰絲去炒個醬料,特別香,甜甜地用黎配naan好好食!個naan又係煙韌仲要夠晒熱好正!!佢既雞都好入味!!不過個汁都夠晒濃,下次可以嗌plain naan, garlic naan就會搶左個味,油膩感亦都重左!仲要每個set跟4大塊!!超滿足😋😋😋😋😋芒果乳酪就梗
又唔想食中西日..因為平時都成日食
有人話過呢間印度菜好食!!!
平時都冇幾可食印度菜,一於黎試下🥰
位置唔多,得8至10張枱左右,個日lunch都爆場
芒果乳酪就梗係好飲喇又唔太甜,呢間絕對會令我經常去!!鍾意濃味既你地絕對唔好錯過呀!!!!!!😍😍