2021-08-13 354 views
有位好朋友開始左食素,咁我地都會explore下有咩好食嘅素食餐廳,發現係中環嘅珺風評唔錯,咁就要試試佢喇! 餐廳環境寬敞,坐位之間空間非常充足,冇侷促嘅感覺。待應嘅態度亦都好好,有問必答,同埋都好helpful.到食物就逐樣野食點評:1. 法式蔬菜凍 <3/10> - 味道清淡,帶出蔬菜嘅原味,但我唔建議叫😶留肚食第2啲野仲好🙂2. 水煮雜菌 <9/10> - 重口味嘅人一定要試!!!超惹味,係完全想像唔到素菜用川味去煮係咁正嘅! 個煲入面有各類菇菌,最好食嘅係猴頭菇! 仲有薯粉做底,又唔會好辣!! 3. 玫瑰叉燒 <10/10> - 必點!! 點解頭先個煲咁好食我都只係比9分,因為呢個叉燒係10分!!!!! 佢係用豆去做到好結實嘅口感,個燶邊係超超超好味,我個人覺得比真叉燒有過之而無不及!!!要留意呢個制作時候會耐少少,比啲耐性喇,值得咖!4. 夜明珠 <3/10> - 一般,白飯應該會夾我叫嘅餸多啲,呢個有啲多左。最後叫左個脆奶,呢個就都係麻麻,可以試但唔好太大期望 雖然我覺得唔係樣樣都咁正,但個叉燒絕對會令我回頭!
餐廳環境寬敞,坐位之間空間非常充足,冇侷促嘅感覺。
待應嘅態度亦都好好,有問必答,同埋都好helpful.

到食物就逐樣野食點評:
法式蔬菜凍

2. 水煮雜菌 <9/10>

水煮雜菌

3. 玫瑰叉燒 <10/10>

要留意呢個制作時候會耐少少,比啲耐性喇,值得咖!

玫瑰叉燒

夜明珠

最後叫左個脆奶,呢個就都係麻麻,可以試但唔好太大期望

脆燕麥奶

雖然我覺得唔係樣樣都咁正,但個叉燒絕對會令我回頭!!!
2021-07-11
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday