2014-11-07 766 views
今日去左佐敦覆診,之後想響附近揾食。見到呢間“合一咖啡屋餐廳”有好多好評,加上我都幾喜歡店主既意念:天主教徒及基督教徒合辦餐廳,鼓吹基督徒在主內合一與共融。 另外,於Open Rice訂座可享 9折優惠,所以就膽粗粗試下喇~ 因為早到,所以都要等一陣,望下個餐牌,發現價錢都唔算平,只望價錢與質素成正比啦,最後等左10-15 mins就入座。二人午餐,另跟熱湯和暖烘烘的麵包,我倆點左:1)黑松露牛肝菌意粉:賣相不俗,意粉彈牙,鋪上好多牛肝菌,並充滿黑松露既油香味。激讚! 2)香草蓄茄辣汁意粉:本人比較喜歡蓄茄類開胃菜式,所以低估左呢個辣汁意粉~雖然開胃,但對於唔好辣既我…的確好辣~ 3):Green Tea Latte (加$特飲):一向對Green Tea Latte情有獨鐘,所以呢度既出品唔算差~4)Ice Mocha (加$特飲):可惜…呢杯Ice Mocha,忌廉多多,但淡而無味,加錢既特飲仲要比正常既飲品細杯,公平嗎?

Other Info. : 如有用Open Rice訂座,記得落單/ 付款前都要提醒店員你有9折優惠,因為店員超級忙,過後又容易忘記,最後就會收你正價。
2014-10-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 黑松露牛肝菌意粉