人數: 7個大人, 1個10歲, 1個兩歲幾 ~ 家庭聚會價錢: $107 每位, 再加一 (由於知道10歲小朋友食量不算少, 自動買張大人COUPON, 都無打去問有無小童價)致電訂位: 態度十分之好, 仲remind我記得帶團購COUPON, 看完前食評才買, 抱有希望.頭盤: OK, 不過買COUPON時有寫但好多野無, 無川辣口水鷄, 無煙三文魚沙律, 無水牛芝士蕃茄, 無加拿大青口, 沙律吧分開6個名寫... 即係12樣野實得5樣 主菜: (1) 西冷 ~ 一口筋, 無肉味 (2) 豬柳 - 鞋拾拾 ~ 無味 (3) 燒春雞 ~ 鞋拾拾 (4) 豬手 ~ 最抵食, 夠味, 好大碟 (5) 千層麵 ~ 傑撻撻 熱食: 寫出6款, 無紅米飯, 無芝士焗蕃茄, 無炸薯條 ~ 即係6樣無3樣$107 加一沒有奢望有咩好野食, 食物與價格成正比; 但做生意手法極差!
人數: 7個大人, 1個10歲, 1個兩歲幾 ~ 家庭聚會

成人$119, 兩歲幾$132.6 ?!?! 合理?
沙律吧配料都分開寫! 有一半係無既!
Other Info. : [b]真係一肚氣! 唔係因為呢$120, 而係手法問題! 老實講, 我同家人係十分喜愛吃自助餐, 港九酒店/平貴/LUNCH/DINNER BUFFET都食得七七八八, 真係未聽過 "識行識走都要計一位, 都要叫一個餐", 1歲食糊仔既都識行架, 係咪都要食個扒呀?!!!?!!! [/b] 過程: 問題出現O係食到中途, 有個WAITRESS走埋黎...... (WAITRESS) 你地有9位, 仲有一個餐未叫喎, 請問想食咩? (我) 買咗8位COUPON, 咪叫咗8個餐LOR! 呢個小朋友得10歲我都計埋大人架喇! (WAITRESS) 唔係, 係呢位(指住個兩歲幾既), 公司規矩 ~ 識行識走既都要叫一個餐. (我) 吓! :o 佢病到無晒胃口, 咩都唔食, 只係家庭聚會, 帶佢出黎坐吓, 都要叫個餐? (WAITRESS) 唔好意思, 公司規矩. (我) 咁我叫工人帶佢走喇! :huffy: WAITRESS(話要問吓, 跟住返黎) 回答: 呢位小朋友收$120一個餐. :huffy::huffy::huffy: 一個小朋友, 你話收半價齋坐食佢少少撻仔, 我覺得合理, 要佢食個扒餐?:o 未免太過份, 個WAITRESS仲口黑面黑. (經理)仲答我: 佢地訂位時肯定有講 "識行識走都要計一位, 要叫一個餐" (我) 無人講過 (經理)立刻答: 你無問呀? 講完都差不多食到尾聲, 我都費事同佢再拗, 最後我叫佢埋單, 佢都仲問我要咩餐, 我係答佢: $120 再加一我照付, 野食我唔要喇!
2012-06-27
$130 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
成人$119, 兩歲幾$132.6 ?!?! 合理?